CFOG

Cooperative Flashpoint Online Gaming
Obecny czas: 2018-10-18, 09:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina




Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: 2010-03-10, 14:34 
Offline

Rejestracja: 2007-10-12, 10:39
Posty: 489
Miejscowość: Częstochowa
ufoman napisał(a):
Chce podkreslic, ze jednostki specjalne zostaly wyposazone w radio. Mozecie korzystac z kanalu grupy(zielonego).


Dziękujemy Ci Panie

_________________
Szymanowski


Góra
 Profil Wyślij prywatną wiadomość E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 2010-03-10, 16:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-07-03, 15:47
Posty: 2651
Miejscowość: Wrocław
?

Zabrzmialo co najmniej niefajnie.

_________________
Image
Image


Góra
 Profil Wyślij prywatną wiadomość E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 2010-03-10, 18:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-07-22, 21:27
Posty: 119
Miejscowość: Warszawa
ufoman napisał(a):
?

Zabrzmialo co najmniej niefajnie.


Luźniej pośladki !

Na temat niezrozumienia przekazu w komunikacji internetowej z braku mowy ciała (będącej nośnikiem 60-80% przekazu w rozmowie na żywo) to doktoryzować się można :roll: .


Góra
 Profil Wyślij prywatną wiadomość E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 2010-03-10, 19:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-05-30, 07:24
Posty: 1044
Miejscowość: Warszawa
Szymanowski jest ci naprawdę wdzięczny Ufo. On jak i ty, jest wielkim zwolennikiem VOIPa.

_________________
Podręcznik Taktyki ASG


Góra
 Profil Wyślij prywatną wiadomość E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 2010-03-12, 14:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-07-03, 15:47
Posty: 2651
Miejscowość: Wrocław
Lista zgloszen zostala zamknieta. Jesli ktos zechce wziac udzial w misji to znajde mu role po stronie moderatorskiej.

Dodane:

Uprzedzajac pytania, gramy na serwerze Maxi'ego.
Przypominam o updejcie ACE oraz reszcie addonow.

_________________
Image
Image


Góra
 Profil Wyślij prywatną wiadomość E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 2010-03-12, 20:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-07-22, 21:27
Posty: 119
Miejscowość: Warszawa
ufoman napisał(a):
Uprzedzajac pytania, gramy na serwerze Maxi'ego.
Przypominam o updejcie ACE oraz reszcie addonow.


Nie mogę się z repozytorium maxiego połączyć 'unable to connect to remote server' . Mam nadzieję że nie było jakichś updejtów addonów...


Góra
 Profil Wyślij prywatną wiadomość E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 2010-03-12, 20:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-07-03, 15:47
Posty: 2651
Miejscowość: Wrocław
Bylo na chwile wylaczone. Sprobuj ponownie.

_________________
Image
Image


Góra
 Profil Wyślij prywatną wiadomość E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 2010-03-12, 20:24 
Offline

Rejestracja: 2010-02-14, 19:58
Posty: 45
Miejscowość: Toruń
Mam to samo co Vitez, nie mogę się połączyć do repo maxiego. Kilka godzin temu nie miałem problemu, updatowałem całe caa i resztę addonów, więc chyba wszystko mam w porządku.

Edit
Ano, już działa. :)


Góra
 Profil Wyślij prywatną wiadomość E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 2010-03-12, 20:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-01-17, 01:06
Posty: 636
Miejscowość: Warszawa Ochota
To teraz Maxi ma repozytorium? jezu zostawic was na chwile a wy juz tak sobie hasacie.

_________________
SI VIS PACEM, PARA BELLUM
www.fia.com.pl
Once we have a war there is only one thing to do. It must be won. For defeat brings worse things than any that can ever happen in war.
Ernest Hemingway


Góra
 Profil Wyślij prywatną wiadomość E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 2010-03-12, 21:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-08-18, 17:14
Posty: 226
Miejscowość: Opole/Warszawa
Przepraszam wszystkich za moją nieobecność. Nie zrozumiałem, że jest teraz nowe repo i z tego powodu nie mogłem dołączyć się do gry. Sorry jeszcze raz, mam nadzieję że nie zepsuło Wam to rozgrywki.


Góra
 Profil Wyślij prywatną wiadomość E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 2010-03-13, 01:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-07-11, 13:16
Posty: 2014
Miejscowość: Watford / Bielsko-Biała
Kojee napisał(a):
mam nadzieję że nie zepsuło Wam to rozgrywki.


Spoooko, Kojee, byli inni chętni do zepsucia nam rozgrywki na najwyższym szczeblu dowódczym, ale się im nie daliśmy i konsekwentnie robiliśmy swoje pośrodku niczego, co zaaowocowało powrotem całego naszego trzyosobowego batalionu do bazy... :D A o to przecież zawsze w takich przypadkach chodzi, nie? ;)


A tak poważnie - dzięki ufo, pierwsze koty za płoty i nie przejmuj się wpadkami, bo każda z nich przybliża Cię do ideału ;)

_________________
http://www.polskilogopeda.co.uk | http://www.tomaszlibich.net
"Zmienność decyzji świadczy o ciągłości dowodzenia."


Góra
 Profil Wyślij prywatną wiadomość E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 2010-03-13, 01:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-07-03, 15:47
Posty: 2651
Miejscowość: Wrocław
Chcialbym bardzo przeprosic strone rosyjska. Moje niedopatrzenie doprowadzilo do tego, ze od poczatku byli nastawieni na wykonanie zadania w Benomie, a powinni w Bagango...
Mimo tego, zdolali zniszczyc jedna z trzech ciezarowek i cudem uniknac wyrzutni AA. Chyle czola Panowie.

Strona amerykanska wykonala swoje zadanie. Zniszczyli baterie plot, zidentyfikowali cel, wezwali A10 i wrocili do bazy(tracac 2 ludzi).

Bardzo dziekuje za pomoc Maxi'ego, bez niego w zyciu nie ogarnalbym tego realop'a. Nie mielismy chwili wytchnienia, co rusz transportujac/przestawiajac/lecac/itd.

Misja nie byla stricte nastawiona na kontakt miedzy obiema ekipami. Chcialem bardziej zwrocic uwage na pewne mechanizmy, ktorych w ogole nie wykorzystujemy. Mianowicie, na lotnictwo oraz artylerie.

Mam nadzieje, ze mimo moich karygodnych bledow, podobaly sie wyznaczone zadania oraz przebieg rozgrywki. Obiecuje, ze w przyszlosci nie popelnie takiego faux pas.

Jeszcze raz przepraszam.

_________________
Image
Image


Góra
 Profil Wyślij prywatną wiadomość E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 2010-03-13, 07:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2006-05-30, 07:24
Posty: 1044
Miejscowość: Warszawa
Wlasnie z powodu lotnictwa ta misja bardzo mi sie podobala. Playability na mojej roli było niskie (nie mówiąc o snajperze obok), ale świadmość, że symuluję misję, a nie bawię się w strzelankę, sprawiała , że cały czas czułem się kontent - zarówno podczas planowania, jak i podczas realizacji.

O ktorej dokladnie godzinie oficer OBJ Juliette wjechał do OBJ ROMEO?

Jedna rzecz mnie niepokoi. Frekwencja. Czemu tak mało osób gra w RellOpy? Czy temat się przejadł? Czy odstrecza tempo działań w tym typie rozgrywki?

_________________
Podręcznik Taktyki ASG


Góra
 Profil Wyślij prywatną wiadomość E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 2010-03-13, 12:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-07-11, 13:16
Posty: 2014
Miejscowość: Watford / Bielsko-Biała
Jeśli mamy się trzymać definicji (które sami wymyśliliśmy ;)), to gdyby nie frekwencja, byłby to pełnowymiarowy RealTac.

Myślę, że jedną z przyczyn jest jednak stosunkowo zbyt niska częstotliwość organizowania takich operacji. Zmiana RealTaców na RealOpy miała to zmienić, no ale do tego potrzebna jest przynajmniej jedna uniwersalna, przemyślana i dobrze przygotowana mapa.

_________________
http://www.polskilogopeda.co.uk | http://www.tomaszlibich.net
"Zmienność decyzji świadczy o ciągłości dowodzenia."


Góra
 Profil Wyślij prywatną wiadomość E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 2010-03-13, 12:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2008-08-18, 17:14
Posty: 226
Miejscowość: Opole/Warszawa
Jeszcze nigdy nie miałem okazji uczestniczyć w takiej rozgrywce i strasznie żałuję, że wczoraj mi się nie udało. A bardzo mi na tym zależy, bo z tego co czytam taka rozgrywka eliminuje podstawowy, moim zdaniem, błąd Army jeżeli chodzi o realistyczność rozgrywki - dynamizm. W COOPach można się zastanawiać i myśleć dużo dłużej niż w realnych warunkach. W RealOpach ten błąd wydaje się być wyeliminowany.


Góra
 Profil Wyślij prywatną wiadomość E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 2010-03-13, 12:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-07-03, 15:47
Posty: 2651
Miejscowość: Wrocław
Julia spotkala sie z Romeo kolo 01:02.

Odnosnie frekwencji to temat rzeka, a ze wzgledu na pare moich teorii, nie nadaje sie na forum publiczne.

_________________
Image
Image


Góra
 Profil Wyślij prywatną wiadomość E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 2010-03-13, 13:34 
Grey napisał(a):
Playability na mojej roli było niskie (nie mówiąc o snajperze obok)

Czyli rozumiem, że według Ciebie dałem dupy na całego... Przepraszam. Nie pchałem się na ten slot tylko zostałem wybrany a w podkradaniu się i zabawie w snajpera się nie znam kompletnie. Nigdy nim nie byłem (szczerze mówiąc to nigdy nie miałem zamiaru nim być) i myślałem, że nikt mnie nie wepchnie na taki slot. Ja najlepiej się czuję w grupie szturmującej. Tyle ode mnie. Jeszcze raz przepraszam, jeśli Cie zawiodłem Grey.


Ostatnio edytowany przez Razer, 2010-03-13, 13:52, edytowano w sumie 1 raz

Góra
  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 2010-03-13, 13:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2007-07-03, 15:47
Posty: 2651
Miejscowość: Wrocław
Razer, sprawdz w googlach co oznacza to slowo ;)

_________________
Image
Image


Góra
 Profil Wyślij prywatną wiadomość E-mail  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 2010-03-13, 13:50 
Ech... No to teraz dałem dupy :mrgreen: Źle zrozumiałem... Przeczytałem ability i myślałem, że chodzi o zdolności :lol:


Góra
  
 
 Temat postu:
PostWysłany: 2010-03-13, 22:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2009-07-22, 21:27
Posty: 119
Miejscowość: Warszawa
Grey napisał(a):
Jedna rzecz mnie niepokoi. Frekwencja.


A mnie jeszcze inna rzecz niepokoi -sposób przygotowywania się niektórych graczy do rozgrywki.
Mimo że wyraźnie w pierwszym poście zawiadamiająco-organizacyjnym jest podany konkretny link, pod którym to linkiem kryją się bardzo ważne ale zupełnie wystarczające informacje, to zadziwiły mnie lekkoduchy pojawiające się po 21 i "to mamy jakieś nowe repo?" "o kilkaset MB do ściągnięcia ACE/caa" .
Wstyd Panowie...

Jak ja to robię:
- zapisując się na misję czytam bardzo dokładnie dostępne ogólnie zawiadomienie/rozkaz przygotowawczy i wcielam go natychmiast w życie (czytając odpowiedni wątek i instalując/updejtując odpowiednie addony plus ustawienie ścieżki). NATYCHMIAST choćby do rozgrywki było ponad tydzień - dzięki temu wiem, że wstępnie już jestem przygotowany
- godzinę przed rozgrywka robię update
- pół godziny przed rozgrywką jestem na TSie i jęczę by włączyć serwer by sprawdzić czy wszystko OK
- a przy okazji wkur* mnie strasznie że zawsze w piątki (a przynajmniej przez ostatnie 3 tyg) po 21szej jest update ACE a ostatnio nawet CBA przez co i serwer i my musimy się od nowa updejtować zamiast spokojnie zacząć.

Czy ktoś ma jakieś sugestie co z tym fantem zrobić? Jak zmusić nieprzygotowanych do chociażby próby przygotowania się?


Góra
 Profil Wyślij prywatną wiadomość E-mail  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group